Cloudification

Hybrid CloudPrivate CloudPublic Cloud

Hybrid Cloud

Den seneste tilkomne Cloud løsning på markedet kaldes for Hybrid Cloud og er en kombination af forskellige tekniske løsninger, placeret forskellige steder på Internettet.

Hybrid Cloud begrebet kommer til sin ret når virksomheder er nødt til at placere deres data (og tekniske løsninger) i forskellige dele af verden, og behovet for at binde disse oplysninger sammen er tilstede i form af “tekniske afhængigheder”.

Dette kan fx. være i form af, at en virksomhed har brug for at præsentere disse data på ét bestemt sted, produceret fra en helt anden placering i verden, hvilket dermed danner en hybrid teknisk løsning bundet sammen via internettet.

For at forklare, hvad der præcist er, vi kan tilbyde dig følgende forklaring.

Hybrid Cloud er et teknisk udtryk, der henviser til en kombination af tjenester fra forskellige steder, såsom offentlige Public Cloud og Private Cloud data, der præsenteres samtidig som en integreret (og samlet helhed) fra forskellige steder i verden

Med andre ord kan begrebet Hybrid Cloud let føre til en del forvirring, da det ikke er helt klart og tydeligt, hvad begrebet egentlig dækker over.


Løsninger

Vi ser følgende tre scenarier som mulige Hybrid Cloud-løsninger.

 • En kombination af servere, hvoraf nogle er placeret hos kunden og den anden i datacenteret af udbyder, der præsenteres via en tredje datacenter andre steder i verden.
 • En kombination af tjenester, hvoraf nogle er trukket fra kundens placering og andre fra et program placeret på en udbyder, kombineret med en eller flere tjenester placeret i en stor online-service løsning placeret andre steder på internettet.
 • En kombination af servere og tjenester, hvoraf nogle er trukket fra kundens placering, og den anden fra en server eller tjenester fra en udbyder, kombineret med service andre steder på internettet.

Hvis du vælger at anskue Hybrid Cloud på denne måde, bliver det altsammen lidt lettere at forstå.

Service Delivery Management (SDM)

Alle vores Hybrid Cloud kunder får automatisk tildelt en Service Delivery Manager (SDM) for at sikre, at der løbende rapporteres om oppetider, tekniske tiltage og ændringer, udover at der udarbejdes en Incident Rapport hvergang der sker fejl, hvori alle fejl og roden hertil er dokumenteret.

Under regelmæssige planlagte møder imellem den tilknyttede Service Delivery Manager og kunden gennemgås og håndteres hver enkelt Incident Report, der drøftes grundigt igennem, så eventuelle problemer og nye initiativer kan evalueres omhyggeligt og besluttede før faktiske implementering finder sted.

Vi kan hjælpe Jer godt igang

Vi vil rigtig gerne tilbyde at være den Cloud Support og hosting udbyder, der sikrer at alle dele af Jeres kommende Hybrid Cloud løsning fungerer korrekt, hvilket vi løser via følgende metodik.

 • Vi hjælper Jer med design af selve infrastruktur, hvor vi samler alle dele af Hybrid Cloud løsning i en samlet arkitektur tegning, der påviser hvorledes man sikkert kan udbytte data fra Jeres forskellige data lokationer, der via sikre og krypterede kommunikations linier imellem hver lokation begrænser tilgang fra udefrakommende brugere, der ikke har de rette adgange.
 • Vi hjælper Jer implementere servere, enten placeret i Jeres eget datarum eller i vores datacenter i Private Cloud regi, herunder services eller udstyr placeret andetsteds på Internettet, og sikrer at alle enheder og/eller tjenester, der udgør en samlet Hybrid Cloud del af løsningen.
 • Vi hjælper Jer med rådgivning og coaching, så de af Jeres underleverandører som I har valgt til at implementere applikationer, får den bedst mulige tilgang til og mulighed for, at arbejde med Jeres Hybrid Cloud infrastruktur og tjenester.
 • Vi overvåger og sikrer, at alle enheder fungerer korrekt, og vil reagere indenfor de svartider som vi i fællesskab har nedfældet i den indgåede Service Level Agreement (SLA) aftale os imellem.
 • Vi sikrer et beredskab, så det er muligt at kunne skifte til et andet Hybrid Cloud setup, hvis en bestanddel (af ​​de tre dele af det samlede projekt) ikke fungerer korrekt, hvilket kan iværksættes under ved store nedbrud på et af disse steder, så oppetiden er sikret i forhold til den indgåede Service Level Agreement ( SLA) aftale os imellem.
 • Vi sikkerhedspatcher og -scanner, herunder løbende overvåger alle servere og tjenester beliggende indenfor Hybrid Cloud løsningen, så der altid er overensstemmelse med nyeste gennemprøvede operationelle og stabil driftsniveau og nødvendige patch niveau.
 • Vi vil via vores Service Delivery Manager (SDM) jævnligt rapportere om alle forhold, der kan påvirke svartider samt oppetid af løsningen, herunder handler Din sparringspartner og rådgiver i hele handlen beslutningsproces.

Læs mere om vores Service Delivery Manager (SDM) løsninger her.


Priser

Med alle de mange ting og tekniske spidsfindigheder, som Hybrid Cloud indebærer, kan det måske opfattes som en dyr omgang at gå igang med, hvorfor mange tænker det er billigere at overvåge og foretage drift af deres egne løsninger i egne datarum (populært også kaldt On Premise), end når de er placeret i en kombination af eget datarum og en Cloud løsning hos en hostingpartner.

Vores priser starter fra et par hundrede kroner om måneden for simpel overvågning og besked til vores kunders driftspersonale via telefon og SMS, til løsninger i prisklasse for fuld drift og outsourcing af løsningen, alt afhængigt af hvad kunden har brug for.

Det er derfor altid en god idé at man tænker lidt over et par nice-to-have og need-to-have scenarier inden man kontakter en Hybrid Cloud udbyder.

Vi har indtil flere forskellige løsninger at byde ind med, så ring endelige og hør nærmere på telefon +45-70 23 00 45.


Service Level Agreement (SLA)

Alle vores tekniske løsninger hører under vores Standard Level Agreement (SLA) aftale, medmindre kunden har brug for specielle driftsforhold, hvor et allongetillæg vedlægges standard aftalen som supplement, hvori de udvidede vilkår er specificeret.

Teknologi

Vores tekniske løsninger holdes løbende ved lige med tilførsel af nyeste hardware teknologi

Software

Alle tekniske løsninger bliver løbende opdateret med seneste sikkerhedspatches

Overvågning

Alle løsninger overvåges døgnet og året rundt og respons er sikret via 24/7 tekniker standby

Helpdesk

Vores online helpdesk og support system sikrer at alle forespørgsler sendes til rette servicetekniker

99,9% oppetidsgaranti

En tekniske løsning er underlagt vores standard Service Level Agreement (SLA) aftale inklusive vores oppetidsgaranti på 99,9%, der dog kan forhandles individuelt

Sikkerhed

Alle tekniske løsninger er sikret med antivirus og sikkerhedsscannes fra en ekstern lokation for mulige sikkerheds-huller i løsningerne

Mød os helt uforpligtende

Vi tilbyder Jer til at mødes helt og aldeles uforpligtende, hvor vi kan drøfte den Hybrid Cloud løsning I og ønsker Jer, hvor I også kan høre om vores tanker og ideér til den bedst mulige konfiguration og design heraf, så vi har mulighed for at vise Jer vores faglige indsigt og viden.

Ring til os på +45 – 70 23 00 45 eller klik på linket nedenfor og udfylde vores online reaktion formular og vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Klik her for at komme i kontakt med os

Private Cloud

Det er ganske let at blive forvirret over, hvad en Cloud løsning faktisk er, hvis man ikke arbejder med tekniske infrastruktur løsninger i det daglige.

Vi får ofte spørgsmål fra vores kunder, hvis de er i stand til at komme se vores Cloud-løsninger, og om det er muligt at identificere deres løsning “i skyen”?

Her er vores forklaring på, hvad en Private Cloud løsning faktisk er.

En private cloud løsning er en serie af servere, der hænger sammen i en større enhed, idet én eller flere af disse servere er placeret udenfor kundens lokation på internettet. Disse servere er enten placeret på stedet i et datarum hos kunden, eller i et datacenter hos en anden udbyder end hos den primære Private Cloud udbyder.


Løsninger

Vi tilbyder selvfølgelig Private Cloud løsninger til vores kunder i følgende scenarier.

 • Kundens eget udstyr er placeret for sig selv i kundens eget driftsrum, hvor vi hjælpe med 24/7 drift og overvågning af vores datacenter.
 • Kunden placerer sit eget hos os, der bliver placeret i vores datacenter og drives enten af kunden selv (i samarbejde med os) eller udelukkende af vores teknikere.
 • For det meste sikrer vi både drift og overvågning af udstyr placeret i en af vores datacentre, selvom der naturligvis er kunder, som også selv ønsker at se og være med.
 • Nedenfor kan man læse mere om de forskellige Private Cloud løsninger vi tilbyder.


  Design og implementering

  Desuden hjælper vi ofte med konfigurationen og design af både infrastruktur og installation af udstyret til vores kunder, og er naturligvis åbne for vores kunder kan have forskellige behov og ønsker.

  Her er et udsnit af de ting, vi kan hjælpe dig med at implementere og vedligeholde.

  • Hardware, som enten er fysisk og / eller virtuelt
  • Operativsystem som Windows Server eller Debian Linux
  • Software som Antivirus, Opgavestyring eller cron jobs
  • Applikationer såsom SharePoint, WordPress, Sitecore etc.
  • Netværk og brugerstyring, herunder Active Directory (AD) Services på Windows-platforme
  • Sikkerhed såsom firewall sikring og løbende sikkerheds scanninger etc.
  • Mobility-løsninger, såsom sikker login til online løsninger via sms
  • Clustering, såsom Microsoft SQL cluster baseret på enten Active-Aktiv eller Active-Passive etc.
  • Redundans såsom levering af load balancer løsninger til web-servere og VPN-løsninger med behov for failover mellem forskellige netværk Clustering, såsom Microsoft SQL cluster baseret på enten Active-Aktiv eller Active-Passive etc.
  • High Performance Varnish Cache Server, der er placeret foran webservere, kombineret med en Load Balancer failover side til en alternativ hjemmeside, hvor kontaktoplysninner og information om eventuel forventet eller planlagt nedetid kan opdateres
  • High Availability, såsom redundante firewalls foran redundante load balancers, med redundante Web og SQL servere placeret henholdsvis. på sikrede underliggende netværk

  Her er et overblik nogle forskellige infrastruktur design scenarier i et Private Cloud setup, hvor dele af infrastrukturen forbliver hos kunden, eller alt udstyret er placeret hos udbyderen, populært også kaldt en Hybrid Cloud løsning.


  Small Medium Business (SMB)

  Corporate

  Enterprise


  Operativsystem, middelware og applikations licenser

  Udover at mestre de fleste Linux platforme, tilbyder vi også vores kunder og partnere leje af Microsoft-licenser gennem vores Service Provider License Agreement (SPLA) aftale.

  Vi tilbyder at både installere og holde løsningerne sikkerheds patched for de følgende dele af løsningen.

  • Operativsystem, såsom Windows eller Debian Linux
  • Middleware, såsom SQL Server, Oracle mv.
  • Collaboration, Mail, CMS og CRM applikations løsninger, såsom SharePoint, Exchange, WordPress mv.


  Service Level Agreement (SLA)

  Det handler om at kunden får leveret præcis den løsning, de ønsker sig og har behov for, herunder at vi som udbyder til enhver tid kan garantere (og opfylde) de indgåede betingelser indskrevet i en fælles indgået Service Level Agreement (SLA) aftale.

  Ved behov for måling af specifikke dele af en løsning, kobles en Service Level Agreement (SLA) aftale som oftest sammen med en Service Level Objective (SLO) aftale, hvor en eller flere specifikke dele måles efter nærmere aftalte kriterier.

  Disse aftaler er vitale for at en Service Delivery Manager (SDM) løbende kan sikre og rapportere til kunden om, at de aftaler som er indgået overholdes og løbende forbedres.

  Under punktet Enterprise Hosting kan man læse mere om hvorledes vi arbejder i det daglige, udover vores tanker til den rette ved til et godt samarbejde, ved at gå igennem de rette elementer ved etablering og idriftsættelse af enhver opgave.

  Læs mere om vores Enterprise Hosting løsninger her.


  Service Level Agreement (SLA)

  Alle vores tekniske løsninger hører under vores Standard Level Agreement (SLA) aftale, medmindre kunden har brug for specielle driftsforhold, hvor et allongetillæg vedlægges standard aftalen som supplement, hvori de udvidede vilkår er specificeret.

  Teknologi

  Vores tekniske løsninger holdes løbende ved lige med tilførsel af nyeste hardware teknologi

  Software

  Alle tekniske løsninger bliver løbende opdateret med seneste sikkerhedspatches

  Overvågning

  Alle løsninger overvåges døgnet og året rundt og respons er sikret via 24/7 tekniker standby

  Helpdesk

  Vores online helpdesk og support system sikrer at alle forespørgsler sendes til rette servicetekniker

  99,9% oppetidsgaranti

  En tekniske løsning er underlagt vores standard Service Level Agreement (SLA) aftale inklusive vores oppetidsgaranti på 99,9%, der dog kan forhandles individuelt

  Sikkerhed

  Alle tekniske løsninger er sikret med antivirus og sikkerhedsscannes fra en ekstern lokation for mulige sikkerheds-huller i løsningerne


  Priser

  Med alle de mange ting og tekniske spidsfindigheder, som Private Cloud indebærer, kan det måske opfattes som en dyr omgang at gå igang med, hvorfor mange tænker det er billigere at overvåge og foretage drift af deres egne løsninger, når de er placeret i en Private Cloud løsning.

  Vores priser starter fra et par hundrede kroner om måneden for simpel overvågning og besked til vores kunders driftspersonale via telefon og SMS, til løsninger i prisklasse for fuld drift af løsningen, alt afhængigt af hvad kunden har brug for.

  Det er derfor altid en god idé at man tænker lidt over et par nice-to-have og need-to-have scenarier inden man kontakter en Private Cloud udbyder.

  Vi har indtil flere forskellige løsninger at byde ind med, så ring endelige og hør nærmere på telefon +45-70 23 00 45.

  Mød os helt uforpligtende

  Vi tilbyder Jer til at mødes helt og aldeles uforpligtende, hvor vi kan drøfte hvilken Private Cloud løsning I kunne ønske Jer. På mødet kan I høre om vores tanker og ideér til samme, så vi har mulighed for at vise Jer vores indsigt og viden på området.

  Ring til os på +45 – 70 23 00 45 eller klik på linket nedenfor og udfylde vores online reaktion formular og vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

  Klik her for at komme i kontakt med os

Public Cloud

Begrebsforvirringen vil som regel ingen ende tage, når det drejer sig om Cloud løsninger.

Derfor vil vi gøre alt for at forklare, hvad de forskellige Cloud løsninger består af, herunder begrebet Public Cloud.

Public Cloud bliver som oftest beskrevet som en offentlig tilgængelig online løsning, hvor man har mulighed for at at bestille, designe og implementere en server (eller service) helt uden hjælp fra en teknisk kompetence fra den virksomhed, hvorfra man køber den nævnte serviceydelse.

Med andre ord er der tale om en automatiseret tjeneste, hvor man “passer sig selv” og har ansvar for sine egne løsninger.

Her er vores version af hvad vi mener Public Cloud er for en størrelse.

En Public Cloud løsning er én eller flere virtuelle servere, lejet hos en hostingudbyder, som man selv har oprettet, administrerer og har ansvar for vedligehold og overvågning af, imens hostingudbyderen tager sig af drift og overvågning af selve infrastrukturen løsningerne hvorpå disse ydelser er placeret.


Bluesky Public Cloud

Vi tilbyder en dansk Public Cloud variant kaldet “Bluesky”, hvor man som kunde og partner kan være helt sikre på at både server og løsning er placeret og forbliver i Danmark, herunder ikke pludseligt bliver replikeret til et andet datacenter i udlandet udenfor EU og danske GDPR databeskyttelses lovgivning.

Vores løsning replikeres kun indenfor vores egne danske grænse og giver mulighed for køb af forskellige forud konfigurerede maskinopsætninger, hvor man efter registrering i vores ordresystem får tilsendt login koder, så man kan gå igang med at bruge løsningen med det samme.

Er der brug for ændring af konfigurationen, foretages denne ændring efterfølgende i samme ordresystem via ændring af ressourceforbruget.

Ligesom øvrige Public Cloud løsninger verden over vil prisen naturligvis variere udfra hvor mange ressourcer man gør brug af. Desto færre ressourcer, desto lavere en pris!

Hvis du har spørgsmål til vores Public Cloud løsning, så ring til os på +45-70 23 00 45 og hør nærmere.


Vores egen danske “Bluesky” Public Cloud løsning

Udover de verdensomspændende løsninger fra Cloud udbydere verden over, tilbyder vi (som du har opdaget ovenfor) vores helt egen danske Public Cloud løsnings variant kaldet “Bluesky”.

Løsningen er tænkt til brug for de af vores kunder og partnere, som gerne vil være helt sikre på at deres Public Cloud server og tekniske løsning forbliver i Danmark, og ikke pludseligt bliver replikeret til et land udenfor EU og og dansk GDPR værneting, så det bliver helt umuligt at gennemskue de jurdiske rettigheder ved et eventuelt databrud.

Vi tilbyder en Public Cloud løsning udfra ideen om, at kunne levere et dansk alternativ til de store udenlandske Cloud udbydere.

Det er som kunde af Public Cloud løsninger nemlig særdeles vigtigt, at være opmærksom på det faktum, at placering af data hos udenlandske Public Cloud udbydere kan betyde, at data kan være placeret et andet sted i verden end Danmark og EU.

Dette kan have betydning omkring sikring og fortrolighed i forhold til dansk og europæisk GDPR databeskyttelses lovgivning, hvilket ikke kun er oppe i tiden grundet den nye lovning herom, men også fordi det juridiske værneting og ansvar spiller en stor rolle, når der er tale om større brud på persondata.

Med databrud på store Public Cloud løsninger i udlandet udenfor Danmark og EUs jurdiske værneting, er det meget svært at placere det præcise ansvar for hvem, der med garanti kan skrive under på at data er blevet glemt, hvilket er en af grundpillerne for databeskyttelse under den nye GDPR lovgning.

Er du nysgerrig og vil gerne høre mere om forskellen på brug af Public Cloud løsninger placeret i Danmark og udenfor EUs jurdiske værneting, så er du altid velkommen til at kontakte os herom.

Kontakt os på telefon +45 – 70 23 00 45 for mere information omkring vores Public Cloud løsning og hvor vi kan gøre en forskel for jeres organisation, så den er placeret korrekt indenfor rammerne af GDPR og databeskyttelses lovgivningen i EU og Danmark.

Public Cloud løsninger udenfor Danmark


Vi kan naturligvis også hjælpe Jer med både installation, drift og overvågning af servere og services på andre Public Cloud løsninger andre steder i verden.

Vær dog opmærksom på at disse løsninger ligger udenfor Dansk lovgivning, skulle I opleve kompromis af Jeres data, uagtet at disse løsninger er både sikre, stabile og dynamiske.

Vi anbefaler altid at man gør sig nogle tanker omkring hvilke data det er man lægger op i en Public Cloud løsning, herunder alle andre løsninger rettet imod Internettet.

Med GDPR lovgivningen i EU og dertil Danmark omkring databeskyttelse af især særligt følsomme persondata, bør man kortlægge sit data indhold og hertil juridiske vurderinger heraf, inden man kontakter en udbyder af hostingløsninger, eller selv går igang med at placere data vendt mod Internettet i eget datarum.


Priser

Med alle de mange ting og tekniske spidsfindigheder, som hosting via en Public Cloud løsning indebærer, kan det måske opfattes som en dyr omgang at gå igang med, hvorfor mange tænker det er billigere at overvåge og foretage drift af deres egne løsninger, når de er placeret i en Public Cloud løsning.

Det kan meget vel være, når man først vurderer de juridiske rammer løsningen lægges under, herunder værneting og beskyttelse af data uden for EU og GDPR lovgivningens rammer.

Derfor anbefaler vi altid at man tænker sig grundigt om ift. hvilke data, som ønskes placeret i en Public Cloud løsning, herunder om data bør ligge indenfor EU og (måske især) dansk værneting.

Vores priser starter fra et par hundrede kroner om måneden for simpel overvågning og besked til vores kunders driftspersoanle via telefon og SMS, til løsninger i prisklasse for fuld drift af løsningen, alt afhængigt af hvad kunden har brug for.

Det er derfor altid en god idé at man tænker lidt over et par nice-to-have og need-to-have scenarier inden man kontakter en Public Cloud udbyder.

Vi har indtil flere forskellige løsninger at byde ind med, så ring endelige og hør nærmere på telefon +45-70 23 00 45.


Service Level Agreement (SLA)

Alle vores tekniske løsninger hører under vores Standard Level Agreement (SLA) aftale, medmindre kunden har brug for specielle driftsforhold, hvor et allongetillæg vedlægges standard aftalen som supplement, hvori de udvidede vilkår er specificeret.

switch-turn-off-iconTeknologi

Vores tekniske løsninger holdes løbende ved lige med tilførsel af nyeste hardware teknologi

share-2-iconSoftware

Alle tekniske løsninger bliver løbende opdateret med seneste sikkerhedspatches

24-hours-phone-iconOvervågning

Alle løsninger overvåges døgnet og året rundt og respons er sikret via 24/7 tekniker standby

phone-iconHelpdesk

Vores online helpdesk og support system sikrer at alle forespørgsler sendes til rette servicetekniker

settings-icon99,9% oppetidsgaranti

En tekniske løsning er underlagt vores standard Service Level Agreement (SLA) aftale inklusive vores oppetidsgaranti på 99,9%, der dog kan forhandles individuelt

Sikkerhed

Alle tekniske løsninger er sikret med antivirus og sikkerhedsscannes fra en ekstern lokation for mulige sikkerheds-huller i løsningerne

Mød os helt uforpligtende

Vi tilbyder Jer til at mødes helt og aldeles uforpligtende, hvor vi kan drøfte hvilken Public Cloud løsning I kunne ønske Jer, herunder hvilke data I påtænker at placere herpå.

På mødet kan I høre om vores tanker og ideér til samme, så vi har mulighed for at vise Jer vores indsigt og viden på området omkring især overholdelse af GDPR lovgivningen.

Ring til os på +45 – 70 23 00 45 eller klik på linket nedenfor og udfylde vores online reaktion formular og vi vil kontakte dig så hurtigt som muligt.

Kontakt os

CloudNordic ApS


Herstedvang 8
DK-2620 Albertslund
Denmark

Tlf. +45 - 70 23 00 45
Email: info@cloudnordic.com